Ratommerweg 10, 6045 EZ Roermond
info@entolyne.nl - Offerte aanvragen
BEL ONS NU!
06 27 65 24 26

Wespen

Bij wespen bestrijding moet u zich altijd de vraag stellen,  is de bestrijding echt noodzakelijk? Wespen zijn namelijk nuttige dieren, ze helpen schadelijk ongedierte te verdelgen en ruimen dode insecten op. Vaak worden wespen  toch als hinderlijke insecten beschouwd die een bedreiging vormen voor onze gezondheid.

Ons advies is om nooit invlieg openingen dicht te stoppen omdat de wespen net zolang zullen zoeken tot ze een andere uitgang hebben gevonden of gemaakt. Het dichtstoppen van de invliegopening kan er voor zorgen dat wespen zich een weg zoeken  het gebouw in . Een wespennest kan 5000 en soms zelfs meer wespen bevatten. Als u veel activiteit van wespen ziet bij bijvoorbeeld een ventilatieopening in een spouwmuur, onder dakpannen en bij kieren en/of gaatjes in een muur of dak kunt u er nagenoeg zeker van zijn dat zich daar een wespennest bevindt.

Het zelf bestrijden van een wespennest kan zeer gevaarlijk zijn. De wespen in het nest voelen zich bedreigd en kunnen agressief worden. Dit kan ervoor zorgen dat ze u en anderen steken als zij hun nest verdedigen.

Wij kunnen op een snelle professionele manier uw wespennest bestrijden en geven hier ook garantie op. Hierdoor wordt de kans dat u gestoken wordt aanzienlijk verkleint. Wilt u ook snel van een wespennest af bel dan direct met een van onze medewerkers.

Leefwijze

Wespen kunnen beschouwd worden als zeer nuttige insecten, ze helpen schadelijk ongedierte te verdelgen en ruimen ook dode insecten op.
Toch worden ze over het algemeen beschouwd als hinderlijke insecten die een bedreiging kunnen vormen voor onze gezondheid.

Wespensteken

Wespensteken zijn voor de meeste mensen vervelend maar in sommige gevallen kan dit fataal zijn. Gevoelige slachtoffers kunnen binnen het uur nadat ze zijn gestoken ernstig ziek worden of in het ergste geval zelfs komen te overlijden.

De ontwikkeling

Een in het vorige najaar bevruchte jonge koningin overwintert op een beschutte plaats in gebouwen of onder de grond. De jonge koningin komt tevoorschijn in de lente, voedt zich met nectar en sappen en begint aan de bouw van haar nest van “wespenpapier”, een mengsel van geknaagd hout, plantenresten en speeksel. Het nest kan op allerlei plaatsen gemaakt worden. In de grond, in een holle boom, in een spouwmuur of een andere holle ruimte in een gebouw enz. , het eerste eigeel komt binnen een paar dagen uit, de larven maken zijden cocons waarin ze zich verpoppen. Vier tot zes weken later verschijnen de eerste werksters. Zij zijn kleiner dan de koningin en allemaal onbevruchte vrouwtjes; de mannetjes (darren) komen later in het seizoen. De vrouwtjes nemen de opbouw van het nest over, ze gaan op zoek naar voedsel en verzorgen en voeren de opgroeiende larven. De koningin legt nu alleen nog eitjes. Eind van de zomer kan een nest meer dan 20.000 wespen herbergen. Bij het begin van de herfst bevruchten nieuwe mannetjes de nieuwe koninginnen die weer op zoek gaan naar een plaats om te overwinteren. Het winterweer veroorzaakt de dood van de bestaande wespen.

Overlast van wespen

In de zomer en nazomer zijn wespen veelvuldig te vinden op terrassen en in en om woningen, pretparken, banketbakkerijen, restaurants, cafetaria’s, bierbrouwerijen etc. Wespen worden in het bijzonder aangetrokken door de geur van zoete stoffen. In de directe omgeving van mens en dier kunnen wespen bijzonder hinderlijk zijn. Alhoewel, wanneer zij zich op afgelegen plaatsen bevinden, kunnen wespen ook zeer nuttige dieren zijn, aangezien zij andere insecten elimineren. (waarneming: een populatie van 400 wespen brachten per dag 3000 gevangen prooidieren naar het nest). De steken van een wesp zijn zeer pijnlijk en kunnen zelfs gevaarlijk zijn. Dit geldt in het bijzonder wanneer men in de mond gestoken wordt of wanneer men overgevoelig is voor het gif van wespen.